Na podwyższonej grządce pięknie zieleni się sałata i szpinak, które wykorzystam do zrobienia sałatki. Miękkie i kremowe awokado, tuńczyk i mini makaron kółka Lubelli. Chrupiąca rzodkiewka, seler naciowy i słodki melon to kolejne składniki sałatki. Dopełnieniem smaku będzie dressing na bazie oleju sezamowego i soku z cytryny. Taką sałatkę wkładam do pudełka i zabieram do pracy. Pyszna, sycąca i zdrowa.

Składniki
- Awokado1.0 sztuka
- Suszone pomidory5.0 sztuk
- Seler naciowy4.0 łodygi
- Tuńczyk170.0 g
- Makaron mini kółka100.0 g
- Melon50.0 g
- Rzodkiewki10.0 sztuk
- Mix sałat150.0 g
- Olej sezamowy3.0 Łyżki
Przygotowanie
1. Makaron gotujemy w lekko osolonej wodzie przez 5 min do momentu, aż będzie al dente. Odlewamy wodę i studzimy.
2. Do miski wsypujemy opakowanie sałaty i dodajemy tuńczyka.
3. Selera obieramy z włókien i kroimy w plasterki. Suszone pomidory kroimy w paski.
4. Melona i awokado kroimy w kostkę. Do miski z sałatą dodajemy pokrojone składniki i makaron. Mieszamy.
5. W miseczce mieszamy olej, sok z cytryny, sól i pieprz. Polewamy nim sałatkę. Całość posypujemy posiekanym szczypiorkiem.