Szatkowana kapusta włoska, cebula i słoninka. To główne składniki tego dania. I oczywiście makaron Łazanki. Smaczne, syte i gotowe w 30 min. Spróbujecie?

Składniki
- Kapusta włoska500.0 g
- Słonina110.0 g
- Cebula3.0 sztuki
- Makaron Łazanki300.0 g
- Pieprz1.0 Łyżeczka
- Sól0.5 Łyżeczki
- Kminek1.0 Łyżeczka
Przygotowanie
1. Kapustę drobno szatkujemy, przekładamy do garnka i zalewamy gorącą wodą. Gotujemy 10 min na niewielkim ogniu. Po ugotowaniu odcedzamy.
2. Cebulę i słoninę kroimy w drobną kostkę. Na niewielkiej patelni najpierw topimy słoninę, a następnie dodajemy cebulę. Podsmażamy przez 5 min do zezłocenia. Dodajemy do kapusty.
3. Makaron łazanki gotujemy w osolonej wodzie według instrukcji. Odcedzamy i dodajemy do kapusty. Mieszamy i doprawiamy solą, pieprzem i kminkiem.