Zielony koktajl z bananem i selerem naciowym

22-06-2017
Słoneczna pogoda za oknem i świeżo wyrośnięty szpinak nakłonił mnie do zmiksowania pysznego koktajlu. Banan nadał naturalnej słodkości i zagęścił mój koktajl. Szpinak zabarwił go na zielono. Samo zdrowie!
Obrazek

Składniki

  • Pomarańcza1.0 sztuka
  • Banan1.0 sztuka
  • Seler naciowy3.0 łodygi
  • Woda2.0 szklanki
  • Nasiona chia1.0 łyżeczka

Przygotowanie

1. Pomarańczę i banana  obieramy, kroimy w kostkę.

2. Seler naciowy obieramy z włókien, kroimy w grubsze plasterki.

3. Szpinak myjemy.

4. Wszystkie składniki wrzucamy do misy blendera. Wlewamy wodę i miksujemy. 

5. Dodajemy nasionka chia. Schładzamy i pijemy.