Wiosenny koktajl ze szpinakiem i ogórkiem

02-02-2018
Szpinak zmiksowany z łyżeczką tahini, która nadaje sezamowego posmaku, ogórkiem, bananem, kwaśnym kiwi i pomarańczą. Zielone koktajle z owocami to zdrowy i smaczny sposób na przemycenie witamin.
Obrazek

Składniki

  • Szpinak50.0 g
  • Ogórek50.0 g
  • Pomarańcza1.0 sztuka
  • Kiwi2.0 sztuki
  • Banan1.0 sztuka
  • Tahini1.0 Łyżeczka
  • Woda gazowana2.0 szklanki

Przygotowanie

1. Szpinak płuczemy, odrywamy ogonki i wrzucamy do misy blendera.

2. Kiwi, banana i pomarańczę obieramy, kroimy w większe kawałki i wrzucamy do szpinaku. 

3. Ogórka myjemy, obieramy i wkrawamy do misy blendera.

4. Wlewamy  szklanki mineralnej wody i dodajemy łyżeczkę tahini. Blendujemy i przelewamy do szklanek.