Wiosenne chia z owocami

30-04-2018
Słodki mus bananowo-jabłkowy, kwaśne owoce leśne i zielone chia. Bomba witaminowa, która rewelacyjnie smakuje i pięknie wygląda. Herbata Macha rozpuszczona w ciepłym napoju ryżowym zabarwiła chia na zielono.
Obrazek

Składniki

  • Chia6.0 łyżek
  • Herbata macha2.0 Łyżeczki
  • Napój ryżowy1.0 szklanka
  • Banan1.0 sztuka
  • Jabłko1.0 sztuka
  • Amarantus ekspandowany4.0 łyżeczki
  • Owoce leśne30.0 g

Przygotowanie

1. Napój ryżowy podgrzewamy, dodajemy herbatę macha i dokładnie mieszamy do rozpuszczenia. Zalewamy nasionka chia, mieszamy i odstawiamy do napęcznienia.

2. Banana i jabłko obieramy, wkrawamy do misy blendera i miksujemy na mus.

3. Na spód szklanek wykładamy mus, 2 łyżeczki  ekspandowanego amarantusa i zmiksowane owoce leśne. Przykrywamy warstwą zielonego chia.

4. Na wierzch wykładamy pozostały mus bananowy i owoce.