Wiosenna sałatka "Trendy Lunch"

04-01-2018
Mieszanka kaszy bulgur, pęczaku oraz zielonej soczewicy w jednym opakowaniu. W połączeniu z chrupiącą sałatą, szpinakiem, słodką kukurydzą, selerem naciowym oraz mozzarelą stworzą sałatkę idelaną na popołudniowy lunch do pracy.
Obrazek

Składniki

  • Sałata lodowa100.0 g
  • Szpinak50.0 g
  • Seler naciowy5.0 łodyg
  • Trendy Lunch z soczewicą1.0 woreczek
  • Mozzarella125.0 g
  • Suszone pomidory5.0 sztuk
  • Słonecznik3.0 łyżki
  • Kukurydza140.0 g
  • Olej z suszonych pomidorów2.0 Łyżki
  • Sok z cytryny1.0 Łyżeczka
  • Sól0.5 Łyżeczki
  • Pieprz0.5 Łyżeczki

Przygotowanie

1. Woreczek mieszanki z soczewicą gotujemy według przepisu na opakowaniu, studzimy.

2. Sałatę i szpinak drobno kroimy, przekładamy do miski. Selera myjemy, obieramy z włókien, kroimy w kostkę. Dodajemy do miski z sałatą.

3. Ser mozzarella kroimy w kostkę, pomidory w paski. Dodajemy do miski z sałatą razem z ostudzoną kaszą.

4. W miseczce łączymy olej z suszonych pomidorów, sok z cytryny, sól i pieprz. Polewamy sałatkę, mieszamy. Posypujemy prażonym słonecznikiem.