Omlet z płatkami owsianymi, miodem i owocami

24-05-2017
Gdy rano mamy trochę więcej czasu na przygotowanie śniadania polecam usmażenie tego omletu. Jest niezwykle sycący, szybki i nieskomplikowany w przygotowaniu. Ponadto składa się z niewielu składników. Jedyne o czym warto pamiętać to, aby jajka starannie roztrzepane widelcem aby je napowietrzyć dzięki czemu nasz omlet będzie puszystszy. Dodatek miodu i owoców sprawia, że nasz talerz wygląda wiosennie i kuszącą.
Obrazek

Składniki

  • Jaja2.0 sztuki
  • Płatki owsiane2.0 Łyżki
  • Proszek do pieczenia1.0 łyżeczka
  • Banan1.0 sztuka
  • Pomarańcza1.0 sztuka
  • Miód1.0 łyżeczka

Przygotowanie

1. Jajka myjemy, wybijamy do miski i dokładnie roztrzepujemy  widelcem. Dodajemy proszek do pieczenia oraz płatki owsiane. Dokładnie mieszamy.

2. Na patelnię wylewamy łyżeczkę oleju i dobrze rozgrzewamy. Wylewamy masę omletową i smażymy do momentu, aż omlet będzie z łatwością odchodził od patelni. Następnie przekręcamy na drugą stronę i smażymy ok. 3 minuty.

3. Gotowy omlet przekładamy na talerz. Polewamy łyżeczką miodu i dekorujemy owocami.